Wij staan voor u klaar!

Wij zijn van alle markten thuis! Bekijk hieronder welke markten wij bedienen.

Contact
Utiliteitsbouw

<P STYLE="font-size: 10pt"

Zijn werken die geen woonfunctie hebben. Waar elk soort bouwwerk zijn eigen eigenschappen voor de afdichtingen heeft. Denk daar bij aan ruimten waar met voedingsmiddelen wordt gewerkt, ziekenhuizen waar veelal luchtdichte compartimenten zijn om bacterie overdracht tegen te gaan. Zo moet bv bij een tankstation, vliegveld, mestopslagplaats of wasstraat de bodem worden beschermd tegen invloeden van bovenaf zoals zuren, oliën, vetten of andere chemicaliën.

Woningbouw

<P STYLE="font-size: 10pt"

In de woningbouw zijn vaak de volgende afdichtingen aan bod: Aansluitvoegen van kozijnen, trappen, vensterbanken, betonnen muurafdekkers en uiteraard sanitaire ruimtes zoals badkamers, toiletten en keukens. Voor deze afdichtingen zijn verschillende materialen nodig om werking van de bepaalde ondergronden en waterdichtheid te garanderen. Daarnaast zijn afdichtingen in de woningbouw vaak van een esthetische waarde.

Renovatie

<P STYLE="font-size: 10pt"

Onder renovatie in de afdichtingen wordt verstaan dat alle voorkomende flexibele voegen worden verwijdert en opnieuw worden afgedicht. Dit zijn doorlopende werkzaamheden omdat elke kitvoeg geen eeuwige levensduur heeft en van tijd tot tijd vervangen dient te worden. Dit voorkomt in de meeste gevallen waterschades met alle gevolgen van dien. Denk daarbij aan prefab betonnen dak elementen, parkeergarages, maar ook sanitaire ruimtes.

Nieuwbouw

<P STYLE="font-size: 10pt"

De term nieuwbouw slaat op nieuw gebouwde constructies, zoals een nieuw gebouwde woning, straat of woonwijk. Een vaste definitie voor nieuwbouw bestaat echter niet. Over het algemeen worden bebouwingen van ± 30 jaar hiermee aangeduid. Veel voorkomende afdichtingen in deze nieuwbouw zijn afdichtingen prefab beton, wanden, kelders, sanitaire ruimtes en voegen met esthetische waarde bij de afwerking van een constructie.

Milieu

<P STYLE="font-size: 10pt"

Diverse bedrijfsactiviteiten kunnen leiden tot bodemverontreiniging. Om deze verontreiniging tot een minimum te beperken heeft de overheid hier een aantal eisen aan gesteld aan deze bedrijven. Zo moeten bedrijven met bodemvervuilende werkzaamheden een aantoonbare vloeistofdichtheidscertificaat kunnen weerleggen. Denk hierbij aan wasstraten, bezinestations, garages etc. Wij kunnen voor deze specialiste afdichtingen een totaalpakket aanbieden, van applicatie tot het certificaat dat door een onafhankelijk inspectiebedrijf wordt uitgevoerd.

Infra

<P STYLE="font-size: 10pt"

Bij afdichtingen in de infra verstaan we alle voorkomende voegen in parkeergarages en parkeerdekken, bushaltes en werkzaamheden langs het spoor zoals perrons op stations. Ook het afdichten van detectielussen in asfalt is een veelvoorkomende afdichting. Daarnaast komen er veel afdichtingen voor in tunnels, wildwissels en bruggen. Deze bouwwerken bestaan voornamelijk uit prefab- en gestort beton. Door schommelingen in temperatuur werken deze bouwwerken waardoor er veel aansluitvoegen in deze werken zitten die ervoor zorgen dat het geheel zowel water en zanddicht is en toch de werking van alle onderdelen kan opvangen.

Marine

<P STYLE="font-size: 10pt"

Een goede lijmverbinding of afdichting begint met de juiste keuze van de lijm- of afdichtkit. Een elastische lijmverbinding heeft tot taak om te verbinden, waterdicht te maken, geluid te absorberen, thermisch te isoleren en galvanische corrosie tegen te gaan. Dat zijn eigenschappen die van essentieel belang zijn in de scheepvaartindustrie.
Historisch gezien is geen onderdeel van de scheepsbouwindustrie door de eeuwen heen zo sterk ontwikkeld als de techniek van het breeuwen van scheepsdekken. In vroeger tijden werd daarvoor vaak gebruikgemaakt van wollen of katoenen breeuwkoord, in combinatie met bitumineuze materialen. Tegenwoordig maakt men gebruik van elastische materialen die over de hele wereld toegepast worden. Elastische afdichtingskitten vullen niet alleen de naad, maar kunnen bovendien niet-gelijksoortige materialen verbinden en afdichten.

Agrarische sector

<P STYLE="font-size: 10pt"

Bij varkenstallen is een constante temperatuur van groot belang voor het welzijn van de varkens en biggen. Voegafdichtingen van kieren en naden tussen kozijnen, isolatieplaten en prefab beton zorgen voor een luchtdichte verbinding tussen de verschillende materialen en onderdelen. Daarnaast zorgen deze voegen ervoor dat koude lucht buiten blijft en de warme lucht niet door kieren naar buiten verdwijnt. Tevens komen wij in de agrarische sector een diversiteit aan afdichtingen tegen in agrarische bedrijven met mestputten, graansilo’s, pluimvee, Rundvee, kraamstallen en zuivel. Elk bedrijf heeft zo zijn specifieke eisen als het om afdichtingen gaat die wij voor u kunnen verzorgen.

Epoxy voegwerken

<P STYLE="font-size: 10pt"

Tegels en vloervoegen in speciale omgevingen die veelal worden blootgesteld aan chemicaliën of andere bijtende producten moeten worden afgedicht d.m.v. zogeheten epoxyvoegen. Doordat de meeste kitten, lijmen en cementgebonden producten niet opgewassen zijn tegen agressieve chemicaliën worden deze voegen anders behandeld. De oorzaak van het aantasten van de voegen moet worden gezocht in de zware belasting en frequente reiniging van deze oppervlakten met chemische middelen. Deze specialistische methode van afdichten is van een uitzonderlijk hoge kwaliteit waarmee u uw investering goed beschermt heeft!
Toepassingsgebieden:
✅Ziekenhuizen/ clean rooms/ laboratoria ✅Chemische opslag van goederen ✅Wasplaatsen ✅Zwembaden, sauna’s en wellness ✅Bedrijfsvloeren ✅Grootkeukens/ voedingsmiddelenindustrie

Zwembaden

<P STYLE="font-size: 10pt"

Afdichtingen rondom en in zwembaden zijn 1 van de moeilijkste voegafdichtingstoepassingen. Dit heeft alles te maken met de blootstelling aan chloor, schoonmaakmiddelen, UV belasting, meeldauw en schimmels. Daarnaast worden de kitvoegen onder water continue belast door water en hoge concentraties chloor. De Kitgroep heeft ruime ervaringen op deze speciale afdichtingen. Wij kunnen voor u een passend advies maken met diverse afdichtingsproducten van de hoogste kwaliteit met een daarbij passend schema voor periodiek onderhoud aan deze voegen. Hiermee bent u verzekerd van een optimale bescherming van uw zwembad, wellness of sauna.